Advocaten willen geen BTW op hun diensten

De advocaten zijn boos omdat ze vrezen dat de regering-Di Rupo 21 (of 22)% BTW wil heffen op hun diensten. “Een echtscheiding, een geschil met uw huisbaas, een betwisting over een factuur, het wordt dan allemaal 21% duurder”, zo laat een verontwaardigde Orde van Vlaamse Balies weten in een persmededeling. “Justitieminister Turtelboom heeft nu al geen geld om de rechtsbijstand uit te betalen. Maar die zal door de btw nog 21% duurder worden”, gispt ze.

De Orde vraagt zich ook af of “het beroepsgeheim wel gerespecteerd kan blijven als de fiscus een BTW-controle komt doen”. “In 1978 besloot het parlement dat advocaten geen BTW moeten aanrekenen omdat anders de kosten van justitie te duur worden voor de burger. Dat moet zo blijven”, aldus de Orde.

Bron » Gazet van Antwerpen