François Troukens opnieuw achter de tralies

Francois Troukens wordt op 11 december opnieuw opgesloten, zegt zijn advocaat Sven Mary gisterenavond. Afgelopen woensdag had de gewezen gangster zich al aangeboden aan de gevangenis van Vorst, maar door een fout op het “gevangenisbriefje” kon Troukens niet opgesloten worden.

Volgende week woensdag heeft Troukens opnieuw een afspraak met de lokale recherche, zegt zijn advocaat. Waar Troukens wordt opgesloten, is voorlopig nog niet geweten.

François Troukens kwam vrij in 2008 met een elektronische enkelband. Hij respecteerde de voorwaarden echter niet die hij kreeg opgelegd bij zijn voorlopige vrijlating. Troukens werkte sinds zijn vrijlating aan de uitgave van een stripverhaal en een langspeelfilm.

Het is door deze projecten dat hij tweemaal in contact kwam met mensen met een crimineel verleden, iets wat hem verboden was. Troukens werd in 2006 veroordeeld tot 15 jaar cel voor een overval op een waardetransportwagen in Villers-la-Ville (Waals-Brabant) in 1996.

Bron » De Morgen