Verhoren Dutroux lekken uit in Humo

Het weekblad Humo heeft de hand kunnen leggen op verklaringen van Marc Dutroux en zijn kompanen Michèle Martin en Michel Lelièvre. In die verklaringen die Humo vandaag publiceert, staan – soms schokkende – details over het lot dat de ontvoerde en vermoorde meisjes ondergingen. Procureur Michel Bourlet van Neufchâteau reageert gelaten: “Niet de eerste keer dat dit soort zaken uitlekken”, aldus Bourlet

De gepubliceerde stukken uit de verhoren geven een rauw beeld van de gebeurtenissen. Volgens het artikel beweert Dutroux onder andere dat de ontvoerde Limburgse meisjes An en Eefje bestemd waren voor een netwerk.

Verder vertelt hij dat hij graag babbelde met Eefje, terwijl hij zich tegenover Ann beperkte tot ‘pipi’, ‘kaka’ en ‘eten’. Hoe jammer hij het vond dat Eefje nu nooit meer saxofoon zou spelen. Het is ook duidelijk hoe Dutroux alle verantwoordelijkheid afschuift op anderen, niet in het minst op de dode Bernard Weinstein.

Uit de verhoren blijkt verder dat Dutroux, Martin en Lelièvre elkaar vaak tegenspreken, vooral over de maanden voor de dood van Julie en Melissa. Dutroux zat op dat moment in de gevangenis. Hij beweert dat de meisjes zo goed als dood waren toen hij terugkwam. Er is nog steeds niemand beschuldigd voor de moord.

Bron » De standaard