Families slachtoffers verbijsterd

“Pure lafheid”, zo noemt meester Georges-Henri Beauthier, de advocaat van Laetitia en haar moeder, de verklaringen van Marc Dutroux. “Zo te horen heeft hij zelf helemaal niets gedaan. Dat is ondraaglijk voor ons. Dat hij zich bewust wordt van wat hij gedaan heeft”, aldus Beauthier vanmiddag tijdens de onderbreking van de zitting.

Paul Quirynen, advocaat van de familie Marchal, zei dat zijn cliënten wisten dat Marc Dutroux altijd manipuleert en dat dit vandaag ook is gebleken.

Paul Marchal zelf herhaalt zijn visie dat er een ander soort proces moet komen vanaf de doorverwijzing naar assisen van Michel Nihoul. De vader van het vermoorde meisje An beklemtoont nogmaals de nood aan een reconstructie van de zaak om de waarheid te achterhalen.

Ook bij de verdediging van de andere beklaagden hebben de verklaringen van Dutroux voor verbijstering gezorgd. Sarah Pollet, de advocate van Michelle Martin, noemt het verhoor van Dutroux “hallucinant”. Ze is onder meer geschokt over de tijd die Dutroux heeft genomen om allerlei details te vertellen.

Bron » De Standaard