Politiedelegatie vertrekt naar Marokko

Een Belgische politiedelegatie, bestaande uit zes leden, vertrekt vandaag rond 13 uur vanop Brussels Airport naar Marokko. De zending kadert in het onderzoek naar de Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj, die beschouwd wordt als de leider van een islamitisch netwerk. De man wordt er door de Marokkaanse autoriteiten van verdacht zes moorden in België te hebben gepleegd.

Volgens het federaal parket zullen de politiemensen tot woensdag of donderdag in Marokko verblijven. Ze hebben als opdracht contacten te leggen met de Marokkaanse politie en te evalueren of het al dan niet nuttig is later een rogatoire commissie naar Marokko te sturen, in het kader van het onderzoek naar de zes niet opgehelderde moorden en de terroristische dreiging.

Bron » De Morgen