Belliraj noemt twintig medeplichtigen

Terreurverdachte Abdelkader Belliraj verklikte bij de Marokkaanse politie 20 medeplichtigen die hem hielpen bij het plegen van zes moorden en andere misdrijven in ons land. Het Brusselse parket ontving intussen de namen en zal deze mensen opsporen en mogelijk vervolgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Monsteronderzoek

Er zit bijgevolg een monsteronderzoek aan te komen tegen de 50-jarige Belliraj en de zijnen bij het Brusselse gerecht. Er worden allicht verschillende onderzoeksrechters aangesteld. Speurders moeten uitzoeken of de medeplichtigen echt bestaan, nog leven en nog altijd in België verblijven. In een latere fase worden die mensen verhoord en eventueel opgepakt.

Losse medewerkers

Belliraj pleegde eind jaren 80 zes politiek-religieuze moorden in Brussel. Zelf was hij altijd de opdrachtgever, soms haalde hij ook de trekker over. Hij werd bijgestaan door commando’s van drie man. Ze voerden verkenningen uit en namen deel aan de executies. Alles wijst er volgens Het Laatste Nieuws op dat Belliraj werkte met “losse medewerkers”, die daarna uit zijn entourage verdwenen.

Bron » De Morgen