Belliraj: “Geen informant en niet betrokken bij moorden”

Abdelkader Belliraj, de vermoedelijke terroristenleider die in Marokko gevangenzit, heeft voor de onderzoeksrechter ontkend dat hij informant was van de Belgische inlichtingendiensten. Ook zijn betrokkenheid bij de moorden in België ontkent hij, zegt zijn advocaat.

Bin Laden

Hij zou ook verklaard hebben dat de wapens die in Marokko in beslag zijn genomen niet bedoeld waren voor terroristische acties in het koninkrijk. Hij erkende wel dat hij contact had met islamisten zoals Osama Bin Laden, wat volgens hem nog steeds niet wil zeggen dat hij een terrorist is.

Leider

De 50-jarige Belliraj werd op 18 februari aangehouden in Marokko. Hij was op dat moment in het bezit van het een groot arsenaal aan vuurwapens. Marokko verdenkt er hem van de leider te zijn van een netwerk van islamisten. Hij wordt ook verdacht van zes moorden in België, op het einde van de jaren ’80 en aan het begin van de jaren ’90.

Bron » De Morgen