Terreurnetwerk Belliraj gelinkt met Hofstadgroep

Het terreurnetwerk van Abdelkader Belliraj had wellicht banden met de Nederlandse Hofstadgroep, die verantwoordelijk was voor de moord op filmmaker Theo van Gogh.

Verder zouden er links zijn met de Belgische tak van de Groupe Islamique Combattant Marocain (GICM) en met de groepering die Belgische zelfmoordkandidaten zoals Muriel Degauque naar Irak stuurde. Die werkhypothese wordt momenteel onderzocht door de Marokkaanse inlichtingendiensten, zo vernam De Morgen.

De ontbrekende schakel tussen Belliraj en de Hofstadgroep was een andere Marokkaanse terreurcel die enkele jaren geleden werd ontmanteld en geleid werd door twee andere Marokkaanse Belgen, Mohammed Raha en Khaled Azik. Een hoge Belgische politiebron noemt het “logisch en normaal dat er een link gelegd werd tussen beide netwerken”.

Bron » De Morgen | Georges Timmerman