Huis van Dutroux in Marcinelle wordt afgebroken

De stad Charleroi heeft van het Waalse Gewest de toelating gekregen om het huis van Marc Dutroux in Marcinelle te onteigenen. In het huis werden de ontvoerde meisjes Julie, Melissa, An en Eefje opgesloten. “Het huis zal afgebroken worden en vervangen worden door een herdenkingsperk”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Eric Massin in de kranten van Sud Presse.

Dat opzet kan nog maanden vergen. Marc Dutroux kan bij een vrederechter immers beroep aantekenen tegen deze beslissing. Als de plannen van de stad Charleroi zoals gepland doorgaan, wordt het huis afgebroken.

“Het fresco aan de voorgevel van het pand aan de chaussée de Philippeville nummer 128 zal echter behouden blijven”, aldus schepen Massin. Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, is volledig gekant tegen dit project.

“Ik zou willen dat het huis bewaard blijft om te tonen tot op welk punt Dutroux duivels was, hoe de meisjes werden opgesloten, hoe onvoorstelbaar het was dat de politieagenten die de verbergplaatsen zochten naast de kinderen konden passeren. Zo kan men ook onze verbetenheid begrijpen om de waarheid te ontdekken”, zegt Lejeune.

Bron » De Morgen