Tony Van Parys zegt de politiek vaarwel

Senator voor CD&V en gewezen minister van Justitie Tony Van Parys zegt de nationale politiek vaarwel. Hij is geen kandidaat bij de verkiezingen van 13 juni. Hij wil plaatsmaken voor een “jonge en nieuwe generatie”. “Hij wil plaats ruimen voor een jonge en nieuwe generatie”, volgens een mededeling van CD&V. Volgens de partij is Van Parys ook “ontgoocheld over het uitblijven van communautaire doorbraken”.

CD&V is blij dat hij zijn expertise op het gebied van justitie blijft ter beschikking stellen van de partij. De Gentse christendemocraat zit al sinds 1985 in het parlement en was ook een jaar minister van Justitie na het ontslag van toenmalig – en nu ontslagnemend – minister van Justitie Stefaan De Clerck als gevolg van de ontsnapping van Marc Dutroux. Van Parys is ook gemeenteraadslid in Gent en advocaat.

Bron » VRT Nieuws