Eddy Vos stopt met speuren naar Bende van Nijvel

Eddy Vos, de speurder die al 16 jaar onderzoek doet naar de Bende van Nijvel, stopt ermee. Dat meldt De Morgen. Vos heeft zijn overplaatsing naar een andere dienst gevraagd. Hij blijft wel beschikbaar voor advies.

Het dossier van de Bende van Nijvel is een van de oudste onopgeloste onderzoeken in ons land. Tussen 1982 en 1985 vermoordde de bende 28 mensen, de meesten bij aanvallen op Delhaize-supermarkten. Bij de overvallen werd veel geweld gebruikt maar relatief weinig buitgemaakt.

Eddy Vos was de onderzoeker die al het langst met het onderzoek bezig is. “Na 16 jaar is het toch wel eventjes genoeg geweest. Er zijn hypotheses en die worden onderzocht. Maar zelf heb ik het moeilijker en moeilijker om mij te motiveren om er elke dag, elke minuut mee bezig te zijn”, verduidelijkt hij zijn beslissing om naar een andere dienst te vertrekken.

In 2015 verjaart het dossier, speelt dat mee? “Alleszins. Het blijft de bedoeling om mensen voor een assisenhof te brengen. Maar 3 jaar lijkt me echt krap”, antwoordt Vos, die wel beschikbaar blijft voor de speurders die het onderzoek voortzetten.

Bron » VRT Nieuws