Twintigtal personen manifesteert in Luik tegen vrijlating Dutroux

Een twintigtal personen heeft zaterdagnamiddag op de Place Saint-Lambert in Luik geprotesteerd tegen de mogelijke vrijlating van Marc Dutroux. Maandag buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over het verzoek van Dutroux om zijn straf uit te zitten met een elektronische enkelband.

“We zijn tegen de vrijlating onder voorwaarden van Marc Dutroux”, zegt Ditch, de voorzitter van de Bat Riders , een groep motorrijders die helpt bij het zoeken naar vermiste kinderen. “We willen de dingen veranderen en eerst en vooral rekening houden met de wensen van de slachtoffers.”

Hoewel ongeveer 1.500 personen op de sociale netwerksite Facebook hadden aangekondigd dat ze aanwezig zouden zijn op de ‘pacifistische manifestatie’, kwam uiteindelijk maar een twintigtal manifestanten opdagen. Enkelen onder hen droegen T-shirts met het opschrift ‘Dutroux reste au trou’.

“Ik heb Marc Dutroux nog ontmoet”, aldus de organisator. “Ik voelde me erg betrokken toen de misdaden die hij pleegde aan het licht kwamen. Mensen als hij mogen niet vrijgelaten worden. Zelfs al is het te laat bij Dutroux, moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat dezelfde feiten zich nog eens afspelen.”

Bron » De Standaard