Documenten Staatsveiligheid naar minder bestemmelingen

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil bekijken of het aantal bestemmelingen van vertrouwelijke documenten van de Staatsveiligheid kan worden ingeperkt. Rapporten van de geheime dienst belandden twee keer kort na elkaar op straat.

Een eerste eind vorig jaar over de infiltratie van het omstreden Scientology in de Congolese gemeenschap in Brussel. Een tweede vorig weekend in De Morgen over de manier waarop sekten als Scientology contact zoeken met politici. Het rapport noemde een hele reeks politici met naam en toenaam.

Turtelboom sprak gisteren in de Kamer van ‘flagrante lekken’. “Nog nooit meegemaakt. Zeker niet zo kort na elkaar.” Ze herhaalde dat er wordt gezocht naar het lek. Het eerste rapport vertrok naar 6 personen. Het tweede naar 43.

Bron » De Morgen