Google populair bij politiediensten

Twintig procent van de politiezones in ons land maakt gebruik van Google Street View in de strijd tegen criminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en staat te lezen in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Over het nut en het gebruik van Google Street View is al heel wat gediscussieerd. Dat twintig procent van de politiezones het programma inschakelt in hun werking is dan ook opmerkelijk. Volgens het NSZ maakt 10 procent al effectief gebruik van Google Street View en zal nog eens 10 procent dat weldra ook gaan doen. De helft van de zones heeft geen plannen om het programma in de toekomst te gebruiken.

Voorlopig wordt Google Street View hoofdzakelijk preventief gebruikt, om bijvoorbeeld de veiligheid van winkels, bedrijven en handelspanden te controleren. Op die manier kunnen de technopreventieadviseurs (TPA’s), die binnen elke politiezone bevoegd zijn voor preventie, preventief optreden en ingrijpen.

Bron » Gazet van Antwerpen