‘Staatsveiligheid is niet schimmig’

De vakbonden van het personeel van de Staatsveiligheid vragen aan de overheid om niet de gemakkelijke uitweg te kiezen. De overheid zou dat doen door de hervorming te eisen van een dienst waarvan niemand de moeite doet om hem te begrijpen. Dat staat in een gemeenschappelijk communiqué.

“De Staatsveiligheid is geen schimmige organisatie maar vervult haar opdrachten zoals die duidelijk door de wetgever zijn ingevuld en waarvan de uitvoering onder de permanente controle staat van het parlement”, aldus de vakbonden.

“Beweren dat de dienst autonoom zou werken in totale willekeur, is een leugen”, zeggen de vakbonden. “Vertrouwelijkheid is echter een van de prioriteiten van de burgerlijke inlichtingendienst. Daarom zoekt de Veiligheid van de Staat zelden de aandacht van de media en is zij karig in haar communicatie.”

Bron » De Morgen