“Freddy Heineken in 1988 bijna ontvoerd door bende-Haemers”

De biermagnaat Freddy Heineken was in 1988 bijna voor de tweede keer het slachtoffer van een ontvoering, met name van de bende rond de Belg Patrick Haemers. Dit heeft de Nederlandse krant Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) vandaag gemeld op gezag van het boek ‘Kidnapping & Losgeld’ van Sjerp Jaarsma dat morgen verschijnt.

Heineken zou eind 1988 geschaduwd zijn door de bende-Haemers. Zij waren van plan Heineken opnieuw te kidnappen. “Deze bende stond bekend vanwege gewelddadige overvallen, ze lieten zich niet afschrikken door de aangescherpte beveiliging van Heineken”, stelt Jaarsma.

De ontvoering van Heineken ging uiteindelijk niet door, omdat de bende haar oog had laten vallen op een ander slachtoffer: de Belgische oud-premier Paul Vanden Boeynants. Die werd in 1989 gekidnapt.

Jaarsma zegt dat het plan om Heineken te ontvoeren “heel serieus” was. De auteur baseert zich volgens de PZC op oude rechtbankverslagen en gesprekken met de vrouw van een inmiddels overleden lid van de bende-Haemers. Heineken was in 1983 het slachtoffer van een ontvoering.

Bron » De Morgen